Home
Foto
Cijena
Konoba
Mapa
Trogir
Kontakt

TROGIR 2800 godina povijesti i života u ovom "gradu-spomeniku" bili su uvijek u skladu, dajuci svijetu prekrasnu sliku životne radosti i kulturnog napretka. To je bio i glavni osnov UNESCO-vom priznanju Trogiru u cijelosti kao spomeniku svjetske baštine. Posjetite Trogir i osjetite ljepotu antickih spomenika, mističnih ulica te harmoniju boja i forme umjetnickih djela.

Smješten u području blage mediteranske klime, Trogir sa svojih 2700 sunčanih sati godišnje je jedan od najprivlačnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. U preko 100 bistroa i restorana u užem središtu Grada uživajte u dalmatinskim specijalitetima pripremljenim na tradicionalan način ili odaberite dobar riblji restoran kojih ima u izobilju. Prošetajte kroz uske uličice Trogira dok traje Trogirsko Ljeto i uživajte u folklornim plesovima i koncertima na otvorenom.
Osim značajnih spomenika kulture, postoji čitav niz "anonimnih" kuća sa starim obiteljskim grbovima, arhitektonski detalji "zagubljeni" na kakvom pročelju ili u bršljanom obraslim dvorištima sa kamenim bunarima. Poseban šarm ima glavni gradski trg sa katedralom i Kneževom palačom, ali je isto tako doživljaj prošetati se suncem okupanom rivom ili "izgubiti" u uskim kalama.